Рисуване за кандидат-гимназисти

Курсове по рисуване и уроци по рисуване за кандидат-гимназисти

 

рисуване курсовеКурсовете и уроците по рисуване са подходящи за ученици от 7 клас, както и за ученици от 5 и 6 клас, които искат да се готвят от по-рано за изпитите по изобразително изкуство.

"Студио С" предлага на  кандидат-гимназистите подготовка за конкурсните    изпити  по изобразително изкуство / курсове по рисуване и индивидуални уроци по рисуване / за  Художествената  Гимназия за  Изящни  изкуства „Илия    Петров”,    за Художествената Гимназия за Приложни изкуства ”Св. Лука”, Национална  Гимназия по      Полиграфия и Фотография, 51 СОУ и други училища с разширено преподаване на изобразително изкуство. Подготовката по рисуване е съобразена с изпитите, които включват различни задачи в зависимост от училището и специалността  / графичен дизайн, компютърна графика, фотография, пространствен дизайн, мода, силикатни форми, дърворезба, металопластика и други/ , за която се кандидатства, а именно:

НАТЮРМОРТ - изобразяване на обемни тела /предмети/ по натура с черен материал /молив, креда, туш и др./ на картон с размер 35/50 см. за четири астрономически часа. 
ФИГУРАЛНА КОМПОЗИЦИЯ - изобразяване на човешки фигури в среда по поставена тема на картон с размери 35/50 см. с материали по желание за четири астрономически часа. 
ДЕКОРАТИВНА КОМПОЗИЦИЯ - създаване на проект за десен, покривка и др. с цветни материали в зададен формат за четири астрономически часа

Обучението по рисуване в "Студио S", дори и в група, е индивидуално. Всеки работи по програма, изготвена лично за него и съобразена с неговите цели и темпо. Затова включването в група по рисуване може да стане във всеки момент. На всеки курсист се преподава теорията на изобразителното изкуство от самото начало. Но въпреки това, препоръчваме да отделите достатъчно време за подготовката си по рисуване.


РЕЗУЛТАТИТЕ НИ:
2022 година - някои от приетите ни ученици:
Христина Нетова - 2-ро място в НХГПИ "Св. Лука" с 5.60 и 5.25 в ХГИИ "Илия Петров" 
Антония Великова - 5.60 в ХГИИ "Илия Петров" и 4.90 в НХГПИ "Св. Лука"
Яна Маринова - 5.83 в НПГПФ "Юлиус Фучик" и 100 точки на НВО по Изобразителни Изкуства
Александър Делчев - 5.50 в НПГПФ "Юлиус Фучик"
Гергана Нетова - 5.15 в НХГПИ "Св. Лука" и 4.96 в ХГИИ "Илия Петров"
Мая Въндева - 5.66 в НПГПФ "Юлиус Фучик"
Рая ... - 5.85 в НПГПФ "Юлиус Фучик"
София Павлова - 5.00 в НПГПФ "Юлиус Фучик"
Савина Димитрова - приета и в трите художествени училища
Ивета Райкова - приета и в трите училища
Виктория Васева - приета в НХГПИ "Св. Лука"
И други.
И много ученици с 86-100 точки на НВО по ИИ, приети в желаните училища и паралелки
 
И през 2021 г. нашите курсисти отново заеха челни места в списъците на приетите ученици в художествените училища: Лия-Лора Тихова 4,75 - 14 място в ХГИИ "Илия Петров" ; Ника Атанасова - Графичен дизайн ХГПИ "Св. Лука" - 5.15, Кристина Георгиева - на 7мо място в НПГПФ; Елена Марчева - 6.00 в НПГПФ и много други.
 
През 2020 г. кандидат-гимназистите ни постигнаха отлични резултати на приемните изпити в гимназии и университети. Ето някои от тях:
В НХГИИ "Илия Петров" нашият курсист Тодор Минков е първи в списъка на приетите гимназисти с оценка 5.45
В НХГПИ "Св. Лука": Лора Дерибеева на второ място с оценка Отличен 5,85 и Деанира Караминкова на трето място с оценка Отличен 5,67 В НПГПФ "Юлиус Фучик": Теодора - Отличен 5,91, Петра - Отличен 5,51, Ния - Много добър 5,25
 
Вече близо 30 години нашите курсисти постигат мечтите си. Няма как да изброим всичките им постижения. Но всяка година нашите ученици заемат водещи места в класиранията.

ПОЛЕЗНИ РЕСУРСИ:

Тест за кариерно ориентиране за ученици   


Групи по рисуване за кандидат-гимназисти:

Рисуване на живо във Филиал кв. Стрелбище:
Понеделник сутрин -    8.30 - 12.30 ч. /4 астр.ч= 6 уч.ч./
Понеделник следобед- 14.00 - 18.00 ч. /4 астр.ч.= 6 уч.ч./
Петък сутрин -              08.30 - 12.30 ч. /4 астр.ч.= 6 уч.ч./
Петък следобед-            14.00 - 18.00 ч. /4 астр.ч.= 6 уч.ч./
Събота сутрин -            09.00 - 14.00 ч. /5 астр.ч.= 7,5 уч.ч./
Събота следобед -         14.00 - 18.00 ч. /4 астр.ч.= 6 уч.ч./
Неделя сутрин -             09.00 - 14.00 ч. /5 астр.ч.= 7,5 уч.ч./
Неделя следобед -         14.00 - 18.00 ч. /4 астр.ч.= 6 уч.ч./
 
Рисуване на живо във Филиал кв. Младост 1:
Неделя сутрин - 8.00 - 13.00 . 
Неделя следобед - 13.00 - 18.00 
 
Рисуване онлайн: 
Събота сутрин -            09.00 - 14.00 ч. /5 астр.ч.= 7,5 уч.ч./
Събота следобед -         14.00 - 18.00 ч. /4 астр.ч.= 6 уч.ч./
 

 
ЦЕНИ:

За група с продължителност 4 астр. ч. /6 уч.ч./ х 4 пъти месечно:

  • Месечна такса /16 астр.ч./ - 144 лв. 
  • Полугодишна такса - първи/втори учебен срок 20 дни х 4 астр.ч.= 80 астр.ч. - 650лв.
  • Годишна такса /една учебна година до края на юни/ - 1200 лв.
  • Дневна такса /4 астр.ч./ - 56 лв.

За група с продължителност 5 астр. ч. /7,5 уч.ч./ х 4 пъти месечно:

  • Месечна такса /20 астр.ч./ - 180 лв.
  • Полугодишна такса - първи/втори учебен срок 20 дни х 5 астр.ч.= 100 астр.ч. - 820 лв.
  • Годишна такса /40 дни х 5 астр.ч. = 200 астр.ч./ - 1540 лв.
  • Дневна такса /5 астр.ч./ - 70 лв.

Отсъствия не се приспадат от таксите.

 
 

За записванепопълнете електронна заявка от бутона:

уроци по рисуване

Вземете ОТСТЪПКА 50% за един ден урок в група. Попълнете ЗАЯВКА от тук.


Почивни дни - официалните празници около Коледа и Нова година; 3ти март, Великден.

Летни ГРУПИ ПО РИСУВАНЕ в София след 30 юни:

Вижте информацията за летния курс по рисуване от тук.


ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБУЧЕНИЕТО ПО РИСУВАНЕ за кандидат-гимназисти

рисуване курсове Колко време ще ви е необходимо, за да се подготвите за изпитите по рисуване за   кандидатстване след 7 клас?
Това зависи от личните дадености, трудолюбие и упоритост и от избора на училището, тъй като изискванията в различните училища имат известни разлики. /По-долу сме поместили таблица, в която ще видите повечето училища с изпити по рисуване, специалностите, които предлагат и съответно видовете изпитите за тях./ Оптималното време, което е необходимо на един седмокласник за подготовката му по рисуване за кандидатстване с рисуване е една учебна година, с посещение веднъж седмично в група от 4 или 5 астрономични часа /разписание на групите по рисуване ще видите по-долу в таблица/ и още няколко часа рисуване самостоятелно вкъщи, изпълнявайки ежеседмичните домашни работи по изобразително изкуство. Както споменахме по-горе, подготовката по рисуване, макар и в група, е индивидуална. Включването може да стане във всеки един момент, но съветът ни е да не чакате последния момент. :)

подготовка за художествена гимназия 

            Училища, в които се кандидатства с изпит/и по изобразително изкуство. След таблицата има и видео, в което подробно разказваме за училищата, изпитните формати, подаване на документи за изпитите и т.н.

Училище Специалности Изпити
Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров” Специализират след 9 клас, кандидатства се без посочване на специалност- живопис, скулптура, илюстрация и оформление на книгата. 1.Натюрморт – графично рисуване
Локални изпити*
Национална гимназия за приложни изкуства „Свети Лука”

При кандидатстването имате право да посочите няколко специалности, подредени по реда на желанието ви - рекламна графика, пространствен дизайн, художествена тъкан, моден дизайн, дърворезба, металопластика, силикатен дизайн, художествена дърворезба, детски играчки, художествена обработка на метали.

 

Натюрморт – графично рисуване – локален изпит
Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография При кандидатстването имате право да посочите няколко специалности, подредени по реда на желанието ви - графичен дизайн, компютърна графика, компютърна анимация, фотография. Натюрморт – графично рисуване – локален изпит
Профилирана гимназия за изобразителни изкуства „Професор Николай Райнов” При кандидатстването имате право да посочите няколко специалности, подредени по реда на желанието ви - Компютърна графика, графичен дизайн, художествена керамика Фигурална или декоративна композиция - национален изпит
Професионална гимназия по текстил и моден дизайн При кандидатстването посочвате реда на желанието ви - Моден дизайн, интериорен дизайн Фигурална или декоративна композиция - национален изпит
51 СОУ „Елисавета Багряна” Изобразително изкуство и компютърна анимация - това е една специалност Фигурална или декоративна композиция - национален изпит
Други гимназии с разширено изучаване на изобразителни изкуства изобразително изкуство Фигурална или декоративна композиция - национален изпит

Локалeн изпит* - в тези случаи - изпит по рисуване, който се провежда на място в конкретното училище на определена дата. Документите за кандидатстване също се подават в това училище. Оценяването се прави от комисия в училището, обикновено в деня на изпита и резултатите се изнасят вечерта.

Национален изпит* - това е изпит / външно оценяване / по изобразително изкуство, който се провежда / през последните няколко години / през месец май. Датата и темата на изпита е една за цялата страна / както на външното оценяване по БЕЛ и Математика/. Задачата е да се изгради ФИГУРАЛНА КОМПОЗИЦИЯ или ДЕКОРАТИВНА КОМПОЗИЦИЯ - по избор на кандидата. Темите обикновено също са две за всяка задача - кандидатът има право да избере по коя тема ще работи. Подаването на документи за този изпит по рисуване става по начина, по който се подават документите за изпита по БЕЛ и Математика.

 

ВИДЕО за училищата с изпити по рисуване и изпитните формати по рисуване след 7 клас.

подготовка за художествена гимназияАко имате колебания кое училище да изберете!
Ако сте решили, че ще кандидатствате и с рисуване и ще се подготвяте за изпитите по изобразително изкуство, най-оптималния вариант е да се явите на изпитите по рисуване във всички желани от вас училища. Подготовката ще я имате, важното е да не изпускате шансове. Дори и да не желаете някое училище, отидете на изпитите по рисуване за него просто за тренировка. По този начин ще преодолеете по-лесно стреса, който предизвикват изпитите и ще имате възможност да се представите на важния за вас изпит по рисуване по най-добрия начин. И още нещо. Рисуването, освен всичко друго, е и удоволствие. Погледнете на изпитите по рисуване и по този начин :)

ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ ПО РИСУВАНЕ С РЕАЛЕН  УЧИТЕЛ

Индивидуални онлайн уроци по рисуване

Предлагаме и онлайн обучение по рисуване с цел подготовка за изпити по рисуване. Уроците се провеждат от реален преподавател в нашата виртуална класна стая. Преподавателят обяснява теорията, демонстрира рисувателни техники, обсъжда с курсиста неговите рисунки, коригира домашните задачи и всички останали етапи от процеса на обучението по рисуване, които курсиста вижда на своя екран.

График на обучението - Онлайн обучението по рисуване се провежда в предварително уговорен график, който е съобразен с Вашето време и цели. Минимума часове за месец, които трябва да бъдат взети за 4 урока. Ако се наложи да пропуснете час и се обадите най-късно предишния ден, то тогава можете да уговорите време, в което да си вземете часа.

Продължителност на един урок - 1 астрономичен час.

Цена на един онлайн урок по рисуване - 40 лв.

Заплащането се извършва по банков път или на място в центъра за 4 урока предварително. Вижте данните за заплащане по банков път в раздел ЦЕНИ на сайта най-долу в страницата.

За поече информация и записване позвънете на тел.  088 723 9186

 
   

 

АНКЕТИ:

Ако сте били клиенти на Студио S и искате да изкажете мнение или препоръка за ползваните услуги, моля, попълнете  АНКЕТА за лица, ползвали услуга на центъра.

Ако се интересувате от услугите на центъра и искате да направите предложение или препоръка, моля попълнете АНКЕТА за лица, интересуващи се от услугите на центъра.

 

 

Използваме "бисквитки", за да подобрим нашия уебсай и работата ви с него като негови потребители. С използването на сайта, Вие се съгласявате с това. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk